What to do in Havanna, Cuba ?


IMG_1856.jpg
IMG_1860.jpg
IMG_1862.jpg
" why women live longer" -tilanne. Paikalliset Kuubalaiset teki muuttoa kerrostalo asuntoon nostamalla köysillä todella painavia huonekaluja toiseen kerrokseen. 

" why women live longer" -tilanne. Paikalliset Kuubalaiset teki muuttoa kerrostalo asuntoon nostamalla köysillä todella painavia huonekaluja toiseen kerrokseen. 

IMG_1867.jpg
IMG_1887.jpg
IMG_1903.jpg
IMG_2499.jpg
IMG_1910.jpg
IMG_5345.jpg
IMG_2482.jpg

Havanna oli meidän ensimmäinen kosketus kuubalaiseen kulttuuriin. Ennen kuin saavuin Kuubaan  naivisti odotin postikorttimaisia värikkäitä taloja ja upeaa luontoa. Todellisuus ei ollut niin hohdokas, vaikka kuitenkin todella kaunis. Tietyillä aluille Havannassa näkyi paljon köyhyyttä ja välinpitämättömyyttä talojen kunnossapidon suhteen, mutta ehkä se on myös tieyllä tapaa yksi asia mikä tuo juurikin luonnetta Kuubaan. Itse rakastan ulkomailla kuvata myös sitä ihan aitoa katukuvaa myös niiden upeiden talojen lisäksi. 

Havanna vieja ( vanha havanna ), oli mun lempi juttu Havannassa. Sieltä myös löysimme parhaat ravintolat ja ruuat. Toki vanha kaupunki alue on kalliimpi turismin vuoksi sekä valinnan varaa ruokailu paikoista on myös enemmän. Sen lisäksi, että löysimme vanhasta havannasta parhaat ruuat, löysimme Havannan parhaat kojut ja tuljaiskaupat.   

Kuubasta on vaikea löytää kaupasta ruokaa tai herkkuja. Joten suosittelen ottamaan Suomen puolelta jo pienen ruoka survivor kitin mukaan. Ei mitään suurta mutta esim nuudeleita, pussipuuroa, suolakeksejä ja sen sellaista pientä naposteltavaa. Niin nälkä ei yllätä! Ravintoloissakin saattaa olla tilanne, että juuri se sun herkku on loppu ja joudut vääntämään ja ettimään sitten jotain muuta menusta, tai vaihtamaan jopa ravintolaa. 

Joten etukäteen kannattaa katsoa tarkat osoitteet hyvin arvostelluista ravintoloista! Ota osoitteet ylös ja katso varmuudeksi itse myös kartasta.  

7 VINKKIÄ 

1. Kävelkää ympäriinsä! Kävelemällä löytää kivoimmat jutut mitä ei turisti kirjoista löydä.

2. Nauti! Nauti Kuubalaisesta kulttuurista, älä hermostu jos kaikki ei toimi heti. 

3. Kärsivällisyyttä! Kuubassa moni juttu tapahtuu hieman viiveellä, ei kannata hermostua. Koska se ei auta! Rauhallisesti kannattaa ottaa ja selvittää tilanteet hymy suin. Huumoria siis mukaan! 

4. Ota selvää! Ruokapaikoista ja nähtävyyksistä kannattaa etukäteen ottaa selvää ja osoitteet ylös.

5. Auto ajelut! Ne on hauskoja, mutta niistä kiskotaan paljon rahaa. Joten kannattaa joskus vaan seistä kadun varressa ja viitata söpön näköselle autolle. Monet on takseja ja pääsette paikkaan A paikasta B halvemmalla hienon auton kyydissä, kuin huvi ajelulle erikseen merkittyihin autoihin jota on usein turisti alueilla. 

6. CASA PARTICULAR! on paras tapa asua Kuubassa. Ne on paikallisten omistamia koteja tai asuntoja. Joskus itse omistajat asuvat samassa paikassa ja saatte oman huoneen. Hostit on yleensä aivan ihania ja auttavat löytämään ravintoloita ja nähtävyyksiä ! 

7. Käy Havannan lähellä Biitisillä!! Havannan biitsi oli AIVAN ihana! Suosittelen. Esim Playa Este