SHANGHAI / 1

image.jpg
image.jpg

Matkamme alkoi jokseenkin kummallisissa merkeissä. Noin neljä viikkoa sitten minun ja hyvän ystäväni Linan oli tarkoitus lentää Roomaan, Roomasta meille oli varattu yö-lento HongKongiin ja Hongkongista sitten vielä paikallislento Shanghaihin. 

   No, se H-Hetki vihdoinkin koitti ja kömmimme aamutoimaan kohti terminaaliamme Helsinki-Vantaan lentokentällä. Fiilikset olivat jännittyneet ja todella korkealla, kunnes lennolle sisäänkirjautumisen kanssa tuli ongelmia. Säikähdin, kun koneet eivät vastaanottaneetkaan passiani. Hetken tuskailun jälkeen paljastui, että sukunimessäni oli kirjoitusvirhe ja odottelimme terminaalissa, kun vastaanottotyöntekijä selvitti tilannetta. Turhautuneisuuden aallot pyyhkivät ylitseni kun jännitimme, että pääsenkö lennolle, vai en. 

   Lähemmäs puolen tunnin odottelun jälkeen, saimme kuulla juuri sen mitä eniten pelkäsimme. Virheelliselle nimelle ei voitu tehdä mitään jälkikäteen. Pienien itkuisten ja turhautuneiden raivareiden jälkeen sanoimme tunteikkaat hyvästit Helsinki-Vantaan kentällä ja suuntasimme Linan kanssa eri teille. Matkasin kotiin ostamaan uutta lentolippua, kun Lina aloitti pitkän ja yksinäisen matkan Shanghaihin.  Uudet lippuni eivät pitäneet sisällään yhtäkään välilaskua, joten matka sujui nopeasti ja miellyttävästi. Koko tämän härdellin jälkeen tapasin vihdoinkin Linan Shanghaissa ja matkamme pääsi alkamaan. 

Shanghai tarjosi jälleen kerran uskomattoman matkaelämyksen. Kaukoitä kiehtoo minua ja löydän itseni kerta toisensa jälkeen haikailemasta Shanghain iki-urbaanin ja kulttuuririkkaan miljöön perään.  

  Kyseessä oli jo toinen reissuni edellä mainittuun kaupunkiin, mutta kaikki tuntui silti uudelta ja erikoiselta Monet teistä varmasti tietävät sen tunteen, kun loman viimeinen päivä koittaa ja tuntuu siltä, että teiltä jäi vielä monet seikkaulut kokematta. Shanghai on yksi niistä paikoista, joiden siimeksessä voisi seikkailla vaikka kymmenkunta matkan verran eikä siitä kaupungista ottaisi vieläkään selvää. 

Tässä esimakua, lisää postauksia luvassa myöhemmin!


Our journey began in somewhat strange conditions. Roughly four weeks ago me and my friend, Lina were to board a flight from Helsinki-Vantaa to to Rome. We had a second flight scheduled from Rome to Hong Kong and a third flight from Hong Kong to Shanghai.

   Well, the D-day finally came and we arrived at the Helsinki-Vantaa airport tired, but exited. We proceeded to check-in to our flight but for some reason my passport was declined. A slight panic started to settle in as we sat in the terminal, waiting for the staff to sort it out. Waves of frustration swept over me when we learned that there had been an error with the spelling of my surname, and that I was not able to board the flight. 

   Fast forward an hour or so and I'm hugging Lina, wishing her a safe flight and watching her disappear in to the terminal area. I felt annoyed and saddened, but I quickly gained my composure and booked another flight for the night. 

   My new flight took a direct route and there were no extra stops along the way so everything went smoothly. After all of the hassle I was finally back in Shanghai and I met up with Lina, thus beginning our vacation!

Shanghai didn't let me down. Once again it offered an amazing traveling experience for the both of us. Far-East excites me and I find myself time after time again longing towards the ever-urban and culture rich streets of the city. 

   This was my second trip to Shanghai, but even though I had visited the city in my past everything felt different and new. I'm sure many of you know the feeling you get when you're spending your last day on a vacation and its time to go home, but you feel like there were so much more left to do, places to explore.. Well, Shanghai is the mother of those places. I could visit that city at least ten times and I would still be baffled by the vastness and and the variety of the place. 

This is just a prologue, there is more to come!