GOLD SOUK


Nyt kun Suomessakin kesä alkaa tuntua, ajattelin kertoa teille meidän pienestä reissusta Gold Souk markettiin Dubaissa. Meitä oltiin varoteltu etukäteen kuinka on suositeltavaa pukeutua niin, että polvet sekä olkapäät peittyvät. Päätin viedä homman ihan loppuun asti joten laitoin päälle pitkät valkoiset housut, pitkän valkoisen sifonki paidan ja teko mokka "takin". Voitte vain kuvitella kuinka kuuma mulla oli näissä vetimissä kun olimme sattumoisin valinneet koko matka kuumimman päivän tehdä tämä reissu kaupungin osaan jossa ei tuule ollenkaan. Taisi olla tuolloin aika lähellä henkinen ja fyysinen kuolema. Mutta nyt itse kohteeseen. 

Otimme lautan Dubain "vanhalle alueelle", jossa Gould Souk marketti sijaitsi. Olimme hieman hukassa mutta paikka oli todella helposti löydettävissä, loppujen lopuksi. Marketti oli pullollaan kauppoja ja kojuja, kaikki myivät kaikkea. Voin kertoa, että tilanne oli hieman ahdistava, kun sekunttiakaan ei saanut rauhassa katsoa tai olla. Osa myyjistä yritti laittaa huivin suoraan kaulaan jotta ostaisimme jotain. Mutta alue oli erittäin mielenkiintoinen verrattuna suuriin pilvenpiirtäjiin ja siisteihin katuihin, tuntui kuin olisi tullut täysin eri maahan. Viihdyimme vain vähän aikaa kunnes päätimme auringon polttamana ja hikisenä tallustella kohti metroasemaa. 


Now that Finland is feeling like summer, I want to throw back to Dubai, a trip we made to Gould Souk Market. We were warned that its advisable to cover up your knees and shoulders. And so we did, I put on long white pants and a long white shirt on top I wore a faux suede jacket. This was clearly too much because we chose the hottest day for our little trip. I think i was really close to physical and emotional death on this trip. But we did survive!

We traveled with a boat to Gould Souk, which located in "old Dubai" area. First we where a bit lost but after all we found the right place. The area was filled with stores and booths, where everything was sold from species to furniture. It was very suffocating how we didn't have a second to breathe or just look around with out anyone trying to sell something. But the area was very interesting, compared to the skyscrapers and clean streets, this area was the place all the workers lived. I think it was a super awesome expirience. We left sweaty and all towards the metro.