SHANGHAI


    

 

 

Lento Shanghaihin tuntui puuduttavan pitkältä, koska olimme odottaneet tätä hetkeä lähes kaksi kuukautta. Matka kesti noin 9 tuntia ja meidän olisi pitänyt nukkua lennolla yöunet, mutta nukkumatti taisi myöhästyä koneesta. Nimittäin simahdin vain tunniksi ja niillä nokosilla vedettiin melkeimpä koko loppu päivä Shanghaissa.  


The flight to Shanghai took forever, not really but it felt like it. We had been waiting for that moment for almost two moths. The long forever lasting flight took about 9 hours, and we should have slept on the plane but I think sandman didn't make the same flight as we did. I slept for an hour and we tried to survive with that for a whole day in Shanghai

Tässä näkymä meidän asunnon parvekkeelta.


Heres the view from our balcony.

Ensimmäisenä iltana, söimme kiinalaisessa ravintolassa. Meidän "shanghai oppaiden" aka ystävien mukaan, ravintola oli paikallisten suosima paikka. Tämä ravintola oli täysin erillainen verrattuna aikaisempiin ruokatottumuksiin ja kiinalaisiin ravintoloihin jossa olen käynyt. Homma toimi niin, että valitsimme mausteveden. Valitsin tomaattiveden. Eteeni tuotiin kattilallinen tomaattivettä johon oli tarkoitus tikuilla tiputtaa lihaa tai kasviksia kiehumaan. Kun valisema liha tai kasvis oli kiehunut se dipattiin ja syötiin. Voitte vaan kuvitella kuinka kämmi olin tikkujen kanssa. Tikuilla en ole syönyt kuin kaksi kertaa elämässäni. Suoriuduin tehtävästä kuitenkin hienosti! 


On our first night, our Shanghai tour guides aka friends took us to a Chinese restaurant. This Chinese restaurant was very different from what I was used to, the place was highly popular with the natives. The food was far from our Chinese food norms we were used to in Finland. The idea was that you choose the water you want to boil your ingredients in. I chose tomato water. A pot of tomato water was brought in front of me and the waiter set it on the stove. Now we dipped meat, vegetables or anything what is ordered in the water boiling in front of you. After the ingredient of choice is boiled, you dip it and eat it! And we ate it with chopsticks.. I think I nailed this mission!

Tämä oli ensimmäinen kerta kun näimme Shanghain yöllä. Kaikki valot, ihmiset vilinä ja hulina sai pään pyörälle. Vaikka pää oli pyörällä ja väsymys painoi silmiä silti jännitys ja innostus piti meitä hereillä ja liikkeessä. Päätimme vielä mennä kuppilaan istumaan jonka jälkeen otimme taksin kämpille. 


This was the first time we saw the lights of shanghai at night. All the people, lights and everything made my head spin. Though my head doing laps by itself and my tired body weight a ton, the excitement and thrill got me through and awake. We went to a small bar and after took a cab back to our apartment.

/ Let's leave this first patch of my random Shanghai moment's to this very cute picture of Natalie and Nick! /