TALLINNA REISSU


IMG_8916.jpg
IMG_8920.jpg
IMG_8923.jpg
IMG_8933.jpg
IMG_8957.jpg
IMG_8960.jpg
IMG_9002.jpg
IMG_9085.jpg

Muutama viikko sitten pääsin Nean kanssa pienelle reissulle Tallinnaan. Reissu tapahtui todella extempore, mutta sellaiset reissut ovat ihan parhaita. 

Päästiin nauttimaan ajastamme ihanassa vaaleasti sisusteussa asunnossa aivan vanhan kaupungin vierellä. Olen ollut monia kertoja Tallinnassa lyhyillä risteilyillä, lähinnä vain ostoksilla. Yleensä siis matkani Tallinnaan ovat sijoittuneet hyvin rajoitetun akselin päähän. Mielestäni oli huikeaa, että saimme auton käyttöön ja pääsimme matkustamaan muualle kuin ihan keskustan alueille. Kävimme mm, Saula Harjumaa ja Umami ravintolassa jotka ovat muutaman kymmenen minuutin päässä keskustasta. 

Oli siis todella hauska reissu ja hienoa nähdä uusia vivahteita Virosta! Ja tottakai matkaseura oli huppua. 

LEVI


IMG_2471.jpg
IMG_2388.jpg
IMG_2271.jpg
IMG_2258.jpg
IMG_2455.jpg
IMG_2475.jpg

All photos by me

Levillä on aivan älyttömän kaunista! Joka kerta kun selaan kuviani jota olen napsinut pohjoisen reissuilla, olen aina vaan yhtä yllättynyt kuinka kaunis Suomen luonto voi ollakkaan. 

Tällä hetkellä nautiskelen olostani meidän Ylläksen mökillä. Voi kuinka ihanaa on olla täällä! Rakastan tätä mökkiä. Äitin kanssa tulimme tänne ensin kahdestaan ja vietettiin ihana päivä ulkoillessa, lumitöissä sekä tietenkin saunotessa. Mikä sen parempaa kuin laatuaika perheen kanssa ja upea luonto!

 

Matkani jälleen opiskelijaksi


Kuvat Kaisa M.

Kuvat Kaisa M.

Vähän yli kaksi vuotta sitten. Vuosi työttömänä, ylioppineena (ylioppilaana) äärimmäisen turhautuneena tilanteestani, päätin hakea kouluun. Aalto yliopisto on ollut haaveeni niin pitkään kuin muistan. Joten kysymystäkään ei ollut minne haen. Suurempana kysymyksenä oli se, mitä alaa haen opiskelemaan. Tiesin siis tottakai, että taiteen ala oli se mitä olen halunnut pikku tytöstä lähtien. Sieltä en osannut valita vain YHTÄ suuntaa. Joten hain siihen mikä oli lähimpänä sydäntä, varsinkin sillä hetkellä. 

Sinä keväänä sain työpaikan, se vei kaiken huomioni ja kiinnostukseni. En ole ollut täyspäiväisessä työsuhteessa. Silti tein kaikella sydämellä ennakkotehtävät ja voi kuinka ylpeä niistä olinkaan. Näytin kaikille mitä olin tehnyt ja sain paljon kehuja perheeltäni, ystäviltäni ja tutuilta. Taisin olla niin varma siitä, että kouluun pääsy on ihan iisi keissi. Olinhan opiskellut "alaa" jo vuosia! Sanoin kuitenkin itselleni, että no kokeillaan. Mitään ei voi menettää kokeilemalla, vaikka tiesin kuinka monta hakijaa oli sekä kuinka monta valitaan sisään. 

Valintakokeiden tulosta ei kuulunut kuukauteen.. aloin huolestua. Kirjoitinkohan kaikki tiedot oikein? Mitä jos olin missannut kutsun? No päätin rohkeasti soittaa Aalto yliopiston hakupalveluihin, enkä tietenkään kuvitellut puhelun olevan kielteinen. Ajoin itseni tässä melkeen väkisinkin tilanteeseen jossa kohtasin sen mun pahimman pelon, hylkäämisen. Olin niin pettynyt ja turhautunut. Vaikken niin sanonutkaan ääneen. Voi kuinka haastavaa oli ne seuraavat viikot kun kaikki tutut kyselivät koulumenestyksen perään. Valehdella kuinka kaikki oli ihan jees ja mä vaan "kokeilin". 

Pettymys on sellanen asia jota joskus on hyvin vaikea käsitellä, varsinkin kun mulla ei paljon ollut vertaistukea tilanteessa. Tai ehkä olisi ollut jos olisin vaan avannut suuni?  

No mutta mitä tehdään kun kaadutaan? Noustaan ylös tottakai. Ja niin mä tein! Olin töissä pari vuotta kunnes hinku takaisin koulunpenkille kasvoi.  Aloin ihailla ja kadehtia kun ystävistäni niin monet menivät kouluihin ja jatkoivat matkaansa eteenpäin. Joten päätin ottaa kaikki aseet käyttöön ja otin myös alle valmennuskurssin. Kävin Teho-opiston valmennuskurssilla koko kevään 2017 ja opiskelin intensiivisesti joka viikko harjoitellen pääsykoe tehtäviä. Ala vaihtui matkan varrelta muodista, teolliseen muotoiluun. Ensimaistiaisen sain teollisesta muotoilusta ja vuosia sitten ystäväni Soffin siskolta joka opiskeli Aallossa, hän kehui kuinka tykkäsi alasta ihan hirveästi ja suositteli mulle sitä oikein painavasti. Sillon pistin sen vain mietintä myssyyn, vaikka olin jo hyvin vakuuttunut. 

Tällä kertaa pelasin varman päälle ja hain kahteen eri kouluun samaa alaa opiskelemaan, Aalto sekä Metropolia. Molemmat hyviä kouluja, mutta erilaisia. Aaltoon hain tottakai ykkösenä, mutta metropolia oli vahva kakkonen!  

Ennakkotehäviä aloitin tekemään aaltoon hieman viime tingassa, pikku paniikissa saa parhaimmat ja huonoimmat ideat. Tiesin kahden tehtävän kanssa olevani vahvoilla, mutta yksi tehtävä jäi multa hyvin penkin alle. Mutta toivoin tällä kertaa sen riittävän edes kokeisiin saakka.  

Metropolian kokeet olivat ensimmäisenä ja sinne meneminen mua ei jännittänyt yhtään. Menin ihan todella rennolla asenteella koska tiesin, että olin harjoitellut tätä varten niin paljon. Ensimmäinen koepäivä kesti 6 tuntia miinus tauko. Jonka jälkeen odotin muutaman päivän, että sain tiedon pääsenkö jatkoon. Onnekseni pääsin ja seuraava etappi oli kahden päivän kestoinen koe tilaisuus johon kuului neljä tehtävää (jokaiseen 3 h) ja haastattelu. 

Seuraavalla viikolla onnekseni sain kuulla, että pääsin myös Aalto yliopiston seuraavaan vaiheeseen. Sitä fiilistä ei voi edes sanoin kuvailla, olin tehnyt sen eteen niin paljon töitä! Ensimmäisenä koepäivänä matkalla koululle tapasin Fannin, jonka kanssa törmäsimme jo metropolian kokeissa. Hauskaa on se, kuinka näinkin ahdistavissa tiloissa voi tehdä uusia tuttavuuksia! Tilanne helpottuu edes hieman kun näkee tutut kasvot.  

Aallon kokeet olivat ihan erilaiset. Kädet hikoili, sydän pumppaili ja huomasin kuinka analysoin  muiden hakijoiden materiaaleja. Yritin kynsin ja hampain pitää rennosta mielestä kiinni, mutta se ei onnistunut. Ensimmäisen tehtävän luettua, sähläsin mun koko tehtävän totaalisesti. Tajusin kun aikaa oli 10 minuuttia, että työtäni ei voi enään korjata ja se oli mitä oli. Voin jo kokemuksesta omista töistäni sanoa kun jokin ei vaan toimi. Ja tämä oli se hetki kun tajusin, että en pääse sisään. En tietenkään luovuttanut silloin, mutta se jäi niin voimakkaasti mieleeni. Eli möhlin täysin aallon kokeet, enkä päässyt kokeen toiseen vaiheeseen. Ja kyllä, se jäi pisteen päähän. Sillä ei tosin ollut väliä, oliko se piste vai viisi pistettä. En päässyt. Pienet itkut päätin puiston penkillä tirauttaa kun kävin koululla katsomassa tuloksia, mutta siihen se jäi. 

Kesäkuussa italian matkan jälkeen, kaikki laittoi viestiä " pääsitkö kouluun". Mua jännitti niin paljon se, että joudunko taas tuottamaan pettymyksen. Tai isoin pettymys olisi minulle itselleni, koska se työ mitä koulun eteen näin ei vieläkään riittänyt. Onnekseni ja ilokseni se oli toisin, pääsin metropoliaan. Nyt siis syksyllä aloitin opiskelut teolliseksi muotoilijaksi. And thats amazing ja olen siitä super iloinen. Joten kaikille teille, jotka haette kouluun tai haitte ettekä päässeet; näin kliseisesti, USKOKAA itseenne täysillä jopa silloin kun tuntuu siltä, että kaikki menee pieleen. Tehkää parhaanne! Olkaa ylpeitä, olisitte päässeet tai ette ja älkää antako periksi. 

Kuvat Kaisa M. 

Kuvat Kaisa M. 

Nyt koulua on ollut muutama kuukausi ja nautiskelen joululomasta pohjoisessa. Tiedän tehneeni oikean päätöksen! Ja se tunne vahvistuu aina vaan enemmän. Teho-opiston sivuille tulee luultavasti tammikuun puolella lyhyt haastattelu jonka annoin muotoilun opiskelusta! Ilmottelen kun se tulee julki! 

JVG @OULU


IMG_1770.jpg
IMG_1946.jpg
IMG_1783.jpg
IMG_1913.jpg
IMG_1868.jpg
IMG_1814.jpg
IMG_2021.jpg
IMG_2165.jpg

Kaikki kuvat by yours truely. 

 

Viime viikon torstaina lähdimme kiertueelle Miss Helsinki-tiimin kanssa. Ensimmäinen stoppi oli Tampere josta jatkoimme Ouluun ja viimeisenä Leville. Kiertueesta kerron enemmän vielä toisessa postauksessa!

Oulussa pääsin kuvaamaan JVGn keikkaa sivusta. Ilta oli ihan mielettömän hauska ja magea monin tavoin ja oli huippua nähdä kuinka hyvä fiilis yleisöllä on joka kerta näiden kahden keikalla! Valloittavaa. 

Mitäs pidätte kuvista? Mun mielestä sain aika hyvin tän fiiliksen taltioitua vaikkakin pistin tähän vaan nämä mustavalkoiset kuvat! 

 

 

 

 

SABINA


IMG_0078.jpg
IMG_0090.jpg
IMG_0067.jpg
IMG_0082.jpg
IMG_0089.jpg

MUA by Jannika ( instagram; jannicadee) 

MODEL Sabina Särkkä (instagram; sabinasarkka)

Photography and edit by me 

 


NEULE CUBUS

HAME LINDEX

THANK YOU POLHEM PR for the clothes.


Käytiin noin viikko sitten Sabinan kanssa pienellä päivä retkellä Linnanmäellä. Jo ennen lintsille pääsyä pysähdyimme tämän ihanan kukkapellon vierellä ja otimme muutamat kuvat. Tästä upeasta asusta löytyy myös toinen huvipuisto henkinen setti jonka julkaisen myös blogiin myöhemmin. 

Meillä tuli muutamia mutkia matkaan. Halusimme olla ajoissa liikenteessä joten Sabina meni Jannikalle meikkiin jo kymmeneksi ja sieltä suuntasimme sitten samantien kohti linnanmäkeä. No epäonneksemme, olimme ehkä liian hätähousuja (tai liian innoissamme) sillä huomasimme, että linnanmäki aukeaa vasta 13. Jouduimme siis istuskella ja odotellla vajaa kaksi tuntia! 

No mutta tällänen säätö välillä kuuluu asiaan ja meillä oli kaiken kaikkiaan tosi hauska ja huippu päivä. Upeita kuvia tulossa lisää tästä mimmistä! 

FEELING BLUE


OUTFIT DETAILS ;  

dress BIKBOK  

scarf BERSHKA  

lather jacket ZARA 

shoes Dr. Martens  

 

Feeling blue, kirjaimellisesti. Flown jälkeinen festari masennus alkakoon. Paluu arkeen ei oikeastaan edes haittaa, vaikkakin mieltä painaa karu todellisuus siitä, että viimeisiä kesän viikonloppuja viedään. Arki mulle tällä hetkellä on vaan kuvaamista ja "lomailua". Pian mulla nimittäin alkaa koulu ja siitä myöhemmin lisää! 

 

Tsemppiä kaikille festareiden jälkeiseen arkeen! Pus!  

ITALY BOUND


ALL PHOTOS FROM PINTEREST.COM


Me varattiin porukalla lennot Milanoon, josta hypätään junaan suuntana Italian Riviera. Nyt siis kysymys kuuluu, mitä italiassa tehdään? Me ainakin aijotaan nauttia ihan täysillä auringosta ja lämmöstä. Ja mä aijon tehdä mun ykkös suosikki asiaa, eli syödä. Syödä mahdollisesti pastaa ja pitsaa ja jotain super italialaista.

Eli te jotka olette käyneet rivieralla jossain, niin kertokaapa hyviä ravintoloita, paikkoja käydä ym. Olisi ihana saada jotain neuvoja! Nimittäin mä en ole koskaan käynyt tuolla päin. Nizzassa oon käynyt joskus hyvin nuorena ja siitä reissusta en kyllä paljon muista. 

Joten jättäkää kommentti boksiin mulle linkkejä tai ideoita tai mitä vaan! Kaikki vinkit on tarpeen. Kiitos!

KOE17


IMG_3124.JPG
IMG_3103.JPG
IMG_3106.JPG
IMG_3102.JPG
IMG_3101.JPG
IMG_3114.JPG
IMG_3131.JPG
IMG_3156.JPG
IMG_3137.JPG
IMG_3125.JPG
IMG_3111.JPG
IMG_3162.JPG
IMG_3157.JPG
IMG_3145.JPG
IMG_3127.JPG
IMG_3143.JPG
IMG_3160.JPG

Lahden muotoilu instituutin nuoret suunnittelijat esittelevät luomuksensa muotinäytöksessä ja nyt pääsin itsekkin todistamaan tätä todella hienoa näytöstä. Aivan huikeita luomuksia ja olin muutenkin todella fiiliksissä näytöksestä. Sillä kuten tiedätte olen kiinnostunut muodista tyylistä sekä taiteesta. Taide näkyi vahvasti suunnittelijoiden luomuksissa ja kaikilla oli täysin oma tyyli ja tapa toteuttaa itseään.

Paikka oli ihan täyteen ahdattu enkä yhtään ihmettele, että miksi. Hienoa oli, että lopuksi pääsin myös kuvaamaan vaatteita ja malleja lähi etäisyydeltä, sillä näytöksen seisoin reunassa. En valitettavasti kerennyt kysyä suunnittelijoiden nimiä, tai myöskään mallien! JOS TE siellä ruudun toisella puolella tiedätte jonkun luomuksen tai malleja ilmiantakaa tähän alle niin pistä kaikien nimet näkyviin postaukseen! 


The annual KOE fashion show held by the Design Institute of Lahti University of Applied Sciences showcased the creations of young designers. I was super excited, that this year I had the chance to participate in this amazing show. I got to see the designer creations close up after the show. 

Day with Luca and Didem


IMG_1875.JPG
IMG_1885.JPG
IMG_1871.JPG
IMG_1887.JPG
IMG_1874.JPG
IMG_1860.JPG
IMG_1884.JPG

PHOTOS AND EDIT BY ME
 

MODELS LUCA AND DIDEM

Ennen äitienpäivää kuvasin niin ihania ja iloisia kuvia Didemistä ja Lucasta. Meillä oli ihan hurjan hauska päivä ja söimme vielä yhdessä lopuksi pullat jotka haimme ennen kuvauksia. Yhdet ehdottomasti hauskimmat kuvaukset tähän mennessä. Luca on aivan ihana ja osasi hienosti olla kameran edessä! Todella reipas!

 

PICNIC w/ ice cream & wine


IMG_2032.JPG
IMG_2038.JPG
IMG_2028.JPG
IMG_2040.JPG
IMG_2035.JPG
IMG_2043.JPG
IMG_2033.JPG
IMG_2030.JPG
IMG_2029.JPG
IMG_2037.JPG

Haha naureskelin itsekseni ladatessani tuota kuvaa matkalaukusta jossa on siidereitä vaikka muille jakaa. Tämä matkalaukku kuului siis upealle ystävälleni Linalle joka on kyllästyny satojen kassien ja pussien kantamiseen joten. Kun liikkuu julkisilla, on toisinaan haasteellista saada kaikki tarvittava mukaan yhteen kassiin. Mutta matkalaukku on eri juttu! hah! 

Tämä taisi olla vähän niinkuin meidän kesän aloitus picnic muutama kolme viikkoa sitten espan puistossa. En voi sanoin kuvailla kuinka iloinen ja innoissani olen kesästä ja siitä, että ulkona on vihdoin edes hieman lämmin. Viime viikonloppuna tarkenin mekossa! ( takki kuitenkin päällä) Nyt säät ovat jälleen heitelleet talven ja kesän välillä. Kuullemma pohjosessa on satanut lunta..huh. Näin viime yönä myös unta, että helsinki muuttui kesäkuussa täysin valkoiseksi. Mutta onneksi se ei tullut toteen.. tai ainakaan vielä hah!

 

YELLOW DETAILWEARING: 

Pants Lindex

T-shirt & Vest Zara

Shoes ADIDAS

Sunglasses Tiger

PHOTOS BY SELEN AMANDA AHISHALI


Pahoittelut hiljassa olostani. Olen ollut super kiireinen kuvauksien ja pääsykokeiden kanssa. En ole edes kerennyt kirjoittaa teille siitä mihin haen tämän vuoden yhteishauissa, mutta kirjoittelen siitä myöhemmin. Nyt jännitän kokeita ja tuloksia sitten kesäkuussa. hopping for the best! 

Kirjoittelen enemmän ensi kerralla! Pus